Primer compost de l’Ecoilla Hispanoamèrica

El primer compost resultant de la compostera comunitària instal·lada en l’Ecoilla Hispanoamèrica ha servit per a fertilitzar una nova zona d’arbratge i diversos jardins de Petrer.

Durant diversos mesos, desenes de famílies han acumulat col·lectivament més de 2.000 quilos de compostatge domèstic, la qual cosa ha permés l’extracció dels 600 primers litres (quilos) de compostos, i han protagonitzat un projecte pioner a Petrer sobre compostatge comunitari que ajuda a la protecció del planeta.

L’alcaldessa, Irene Navarro, el regidor de Serveis Generals, Fernando Díaz, representants de tots els grups municipals i els voluntaris, que depositen matèria orgànica en la compostera de l’Ecoilla, han plantat una desena d’arbres amb este compost en una parcel·la pròxima a l’Ecoilla.

A més d’extraure el compost generat, els participants en esta iniciativa han pogut emportar-se una part d’este compost per a manejar-lo adequadament i poder aplicar-lo en l’hort o en els tests de casa, activitat que ha posat fi al procés de formació que han rebut i que els permetrà seguir el procés de compostatge de manera regular.

L’objectiu és mostrar suport a esta iniciativa amb accions que cuiden el planeta posades en marxa a través del Consorci CREA, del qual forma part Petrer, mitjançant el qual desenes de famílies han compostat col·lectivament més de 2.000 quilos de residus orgànics per obtindre este tipus de fertilitzant natural, i que, gràcies al compostatge domèstic, s’ha aconseguit transformar en 600 litres d’aquesta classe de matèria orgànica que contribuïx a una major sostenibilitat ambiental.

ENTRADES RELACIONADES

Posada en marxa d’una ecoisla de compostatge comunitari en Ferrusa

Posada en marxa d’una ecoisla de compostatge comunitari en Ferrusa

La Regidoria de Serveis Generals, junt amb el Servici d'Educació Ambiental de l'Ajuntament de Petrer, ha implantat una ecoisla de compostatge comunitari en els Horts Urbans de la Finca Ferrusa, que s'emmarca dins del projecte CreaCompost del Consorci de residus CREA....