Ecoilla Hispanoamèrica

PLA DE COMPOSTATGE COMUNITARI

Des de febrer de 2021, Petrer, de la mà del Consorci de Residus CREA, compta amb una illa de compostatge comunitari situada a l’av. Hispanoamèrica, un projecte amb el qual l’Ajuntament pretén generar compost per a femar l’arbratge de parcs, jardins i zones verdes del municipi.

Per a sumar-se a este projecte de compostatge comunitari, les veïnes i veïns compromesos amb el medi ambient poden posar-se en contacte amb la Regidoria de Serveis Generals, a través del telèfon 96 695 31 31, en horari de 10 a 14 hores; o mitjançant el correu electrònic servicios.oficina@petrer.es.

PLA DE COMPOSTATGE ESCOLAR

Des que es va iniciar el projecte de compostatge escolar CreaCompost, s’ha realitzat en quatre centres educatius de Petrer: CEIP Reis Catòlics, Col·legi Santo Domingo Savio, IES La Canal i CEP Rambla del Molins.

La implantació d’este projecte consistix en:

  • Dotar els centres de materials necessaris per a realitzar el procés de compostatge: inclou poals airejats, bosses compostables, termòmetre, bàscula, airejador, compostador (o compostadores segons el centre).
  • Formar els alumnes, professors, mestre compostador (o mestres compostadores) i personal de cuina i menjador (si el centre educatiu disposa d’este).
  • Entregar materials didàctics en format digital (a través de correu electrònic) i en paper (el mateix dia de la implantació) per a comprendre el compostatge.
  • Facilitar diverses vies de comunicació (telèfon, Telegram, correu electrònic) per a resoldre els possibles dubtes durant els cursos 2020-2021 i 2021-2022.
  • Realitzar seguiments presencials (2 seguiments per centre i curs escolar) per a conéixer com s’està executant el projecte i resoldre dubtes in situ.

El projecte seguix en marxa i es preveu arribar a la totalitat dels centres educatius de Petrer, ja que els nostres xiquets i jóvens mereixen un futur millor, Petrer, Cor Ecològic del Vinalopó.