Petrer instal·la 38 contenidors d’arreplega d’oli domèstic usat en la via pública

Contenedores_Aceite

De la mà del Consorci de residus CREA, Petrer ha incorporat un total de 38 contenidors d’arreplega selectiva d’oli domèstic en diferents punts del municipi. D’esta manera, es passa de comptar amb dos contenidors per a tal fi, els dos que estaven ubicats en els mercats de Petrer, a 38.

Estos 38 contenidors formen part del total dels 194 que s’estan instal·lant en 12 dels 14 municipis que formen part de l’àrea de gestió del consorci. El servici té una ràtio d’un contenidor per cada 947 habitants, una de les més altes de la Comunitat Valenciana. A més, inclou el subministrament, instal·lació, manteniment i neteja dels contenidors.

Els veïns i veïnes de Petrer podendepositar el seu oli de cuina usat en una botella de plàstic tancada (admetent des de botelles xicotetes fins a garrafes de 6-8 litres) sense cap limitació d’horaris, tots els dies de la setmana. Cal destacar que els olis usats són altament contaminants (un litre d’oli usat pot contaminar més de 1.000 litres d’aigua) si no són tractats adequadament, per això una arreplega selectiva eficaç té una gran importància a nivell mediambiental.

ENTRADES RELACIONADES

Posada en marxa d’una ecoisla de compostatge comunitari en Ferrusa

Posada en marxa d’una ecoisla de compostatge comunitari en Ferrusa

La Regidoria de Serveis Generals, junt amb el Servici d'Educació Ambiental de l'Ajuntament de Petrer, ha implantat una ecoisla de compostatge comunitari en els Horts Urbans de la Finca Ferrusa, que s'emmarca dins del projecte CreaCompost del Consorci de residus CREA....